Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bogmanag/public_html/esenca-zivljenja.si/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1231
Kako uporabljati Young Living eterična olja » Varna uporaba » Predstavitev

Kako uporabljati Young Living eterična olja

Za razliko od parfumiranih eteričnih olj, ki zgolj lepo dišijo, eterična olja terapevtskega nivoja Young Living Therapeutics grade™ (YLTG) vsebujejo optimalno mešanico rastlinskih kemičnih snovi, ki imajo izjemno moč in zagotavljajo najboljše rezultate. Da lahko pričnete uporabljati eterična olja, sledite spodnjim napotkom – upoštevajte tudi posamična navodila na etiketah.

Inhaliranje

Inhaliranje določenih eteričnih olj izboljšuje zaznavanje čutil in ima lahko veliko pozitivnih učinkov na telo. Eterična olja za inhalacijo lahko uporabljate na enega od spodaj opisanih načinov:

 

 • Neposredno inhalirajte olje iz stekleničke.
 • Olja lahko uporabljate v difuzorju, saj jih ta razprši v zrak v obliki meglice iz mikro drobnih kapljic. Difuzor eteričnih olj ne segreje, zato se vsi njihovi blagodejni učinki ohranijo, kajti pri visoki temperaturi se lahko sestavine olja uničijo.
 • Uporabljate jih lahko s pomočjo vlažilnika. Poškropite nekaj kapljic olja na blago ali manjšo krpo, ki jo postavite pred posodo, iz katere izhlapeva para. (Eteričnih olj ne nakapajte v vlažilnik. Olje lebdi na površini vode in ne izhlapi skupaj z vodno paro, zaradi česar je neučinkovito, lahko pa tudi poškoduje vaš vlažilnik.)
 • V skledo previdno nalijte vročo vodo in dodajte nekaj kapljic eteričnih olj. Pokrijte si glavo z brisačo in se nagnite nad skledo ter okoli sklede oblikujte ‘šotor’. Dihajte globoko in počasi.

Varna uporaba eteričnih olj Young Living

Lokalen nanos

Veliko eteričnih olj lahko varno uporabljate tudi neposredno na koži (lokalno):

 • Stekleničko z eteričnim oljem previdno nagnite in nakapajte 2–3 kapljice v svojo dlan ali neposredno na določen del telesa.
 • Če olje nakapate v dlan, podrgnite dlan ob dlan s krožnimi gibi in nato olje vmasirajte na želeni del telesa. Če olje nanesete neposredno na želeni predel, ga z dlanjo vmasirajte v kožo s krožnimi gibi.
 • Uporabite enega od eteričnih olj Young Living v krogličnem aplikatorju in ga nanesite na izbrani del telesa.

OPOZORILO: Eterična olja so zelo močna, nekatera lahko tudi dražijo kožo. Če se pojavi draženje, eterično olje na mestu nanosa nemudoma razredčite z oljem V-6 Young Living ali katerimkoli drugim čistim rastlinskim oljem. Prosimo, da pred uporabo preberete posamična navodila na nalepki.

Uporaba eteričnih olj Young Living

Notranja uporaba

Nekatera eterična olja so odlična za izboljšanje okusa jedem ali kot prehranska dopolnila. Če želite eterična olja uživati oralno, upoštevajte naslednje napotke:

 • Nekaj kapljic nakapajte v želatinsko kapsulo in to pogoltnite skupaj z vodo.
 • Dodajte 1–2 kapljici v kozarec vode ali mleka.
 • Nakapajte 1–2 kapljici na košček kruha ali pa neposredno v jed med kuhanjem.
 • Nakapajte 1–2 kapljici v čajno žličko modre agave Young Living Blue Agave in zaužijte.
 • Nakapajte neposredno na jezik in pogoltnite. Pri tej metodi bodite izjemno previdni. Veliko eteričnih olj ima zelo močno učinkovanje in jih je treba prej preizkusiti, tako da eno kapljico kapnete na žlico in pokusite. Količino eteričnega olja, ki jo želite zaužiti, določite s pomočjo tega majhnega odmerka.
 • POMEMBNO: Za uživanje uporabljajte samo eterična olja Young Living terapevtskega nivoja, ki so namenjena interni uporabi.
Eterična olja za notranjo uporabo

Varna uporaba eteričnih olj

Predstavitev uporabe eteričnih olj Young Living

Kako uporabljati eterična olja

Splošni previdnostni ukrepi pri uporabi eteričnih olj

Eterična olja terapevtskega nivoja so močna in varna, če se uporabljajo skladno z navodili. Spodaj so navedeni nekateri preventivni ukrepi, ki jih morate upoštevati, če želite uživati v blagodejnih učinkih eteričnih olj Young Living.

Vedno testirajte občutljivost kože; med uporabo eteričnih olj imejte vedno pri roki steklenico rastlinskega mešalnega olja V-6, osnovnega masažnega olja ali čistega rastlinskega olja. Rastlinska olja razredčijo eterična olja, če slednja povzročajo nelagodje ali dražijo kožo.

Voda ne pomaga.

Pred uporabo eteričnih olj v celoti preberite nalepko z navodili.

Stekleničke eteričnih olj imejte tesno zaprte in jih hranite na hladnem mestu proč od svetlobe ter izven dosega otrok. Če otrok pogoltne eterično olje, mu dajte piti mleko, med ali drugo varno, v olju topno tekočino, kot je sojino ali riževo mleko.

Ne uporabljajte eteričnih olj, bogatih z mentolom (kot poprova meta »Peppermint«), na predelu grla ali vratu otrok, mlajših od 30 mesecev (2 let in pol).

Citrusnih olj bergamotke »Bergamot«, grenivke »Grapefruir«, limone »Lemon«, pomaranče »Orange« in mandarine »Tangerine« kot tudi oljnih mešanic s visoko koncentracijo citrusov, kot sta Bela Angelika »White Angelica« in Očiščenje »Purification«, se ne sme uporabljati na predelih kože, ki bodo v roku 72 ur izpostavljeni neposrednemu sončnemu obsevanju ali UV žarkom. Pojavi se namreč lahko povečana reakcija na sončno svetlobo.

Eterična olja ne smejo priti v stik z očmi in ušesi. Z eteričnim oljem na prstih se ne dotikajte kontaktnih leč in ne drgnite oči. Če pride eterično olje v oči, jih pomirite s kapljico rastlinskega olja, ne z vodo.

Olja z visoko koncentracijo fenola – origano »Oregano«, smilj »Helichrysum«, cimet »Cinnamon«, timijan »Thyme«, nageljnova žbica »Clove«, limonska trava »Lemongrass«, bergamotka »Bergamot«, tatovi »Thieves« in Imunska Moč »ImmuPower« – lahko poškodujejo kontaktne leče in dražijo oči. Temeljito umijte roke, preden se dotaknete kontaktnih leč.

Epileptiki in bolniki z visokim krvnim tlakom naj se pred uporabo nekaterih eteričnih olj posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Izogibajo naj se olj ožepka »Hyssop«, komarčka »Fennel« in navadnega vratiča »Idaho Tansy«.

Pred interno uporabo eteričnih olj, ki jih FDA na splošno obravnava kot varna, slednja vedno razredčite s tekočino, topno v olju, recimo medom, oljčnim oljem ali sojinim mlekom.

Nerazredčenih eteričnih olj ne dodajajte neposredno v vodno kopel. Razpršite jih s pripravkom Bath Gel Base.

Nosečnice naj se pred uporabo eteričnih olj, ki vsebujejo sestavine s hormonom podobno aktivnostjo, kot so clary sage, žajbelj »Sage«, navadni vratič »Idaho Tansy«, brin »Juniper« in komarček »Fennel«, posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.

Kako uporabljati eterična olja

Deli s prijatelji:

Ime:

Vaš e-mail: