Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bogmanag/public_html/esenca-zivljenja.si/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1231
Difuzorji za Aromaterapijo » Ultrazvočni difuzor za eterična olja

Difuzorji za Aromaterapijo

Zgodovina razprševanja eteričnih olj

Pojem aromaterapija je v začetku dvajsetih let prejšnjega stoletja uvedel francoski kemik Rene-Maurice Gattefosse. Gattefosse je svoje življenje posvetil eteričnim oljem in proučevanju njihovih zdravilnih učinkov. Vendar so aromaterapijo več kot šest tisoč let pred Gattefossem uporabljali Egipčani, Rimljani in Grki. Egipčanski zdravnik Imhotep je eterična olja priporočil pri masažah, za kopeli in za balzamiranje umrlih. Hipokrat, oče moderne medicine, je skušal z aromatičnim dimom Atene zaščititi pred kugo. Danes obstaja veliko teorij o učinku razprševanja eteričnih olj, ki jih lahko razumemo na podoben način kot Hipokratov aromatični dim. Obstaja hipoteza, da eterična olja, ki jih razpršimo v zrak, zvišajo vsebnost kisika, s tem ko se molekule kisika sproščajo v zrak. Poleg tega lahko eterična olja zvišajo sposobnost telesa, da dovede kisik v celice. Ker so eterična olja topna v maščobah, zlahka prodrejo v celične membrane nosnice in v krvni obtok. Na ta način sodelujejo pri prenašanju kisika in hranljivih snovi v celice.

Razprševanje eteričnih olj pozitivno vpliva na olfaktorni sistem (vohalni sistem) in limbični sistem (center spomina, čustev in motivacije). Ko eterično olje vdihnemo skozi nos, se raztopi v olfaktornem epiteliju (tkivo v nosni votlini), ki ga sestavlja več kot 40 milijonov celic. Vsaka od njih ima majhno dlačico z imenom cilia, ki ji pravimo tudi olfaktorni receptor. Ti receptorji sprejmejo mikronske delce olja in jih prenesejo v mitralne celice v olfaktornem bulbusu. Olfaktorni bulbus nato prenese signal v dele možganov kot so hipokampus, amigdala, hipotalamus in olfaktorni korteks, ki so prav tako del limbičnega sistema. Čustva, dolgoročni spomin in obnašanje so funkcije, s katerimi upravlja limbični sistem. Prav s tem mehanizmom vonja se ustvarijo močne povezave, ki jih imajo ljudje med vonjem in spominom, čustvi in kraji. Zato je razprševanje eteričnih olj v zraku bistvenega pomena pri premagovanju strahov ali travm ter nepogrešljivo pri ustvarjanju novih in pozitivnih spominov ter izkušenj.

Učinki eteričnih olj

Z razprševanjem eteričnih olj boste deležni vseh terapevtskih učinkov eteričnih olj Young Living. Razprševanje eteričnih olj v prostoru je preprosto. Young Living je v ta namen oblikoval posebne difuzorje, s katerimi se ohranijo terapevtske lastnosti eteričnih olj. Difuzorje lahko uporabimo tako v lastnem domu ali pisarni, kot v domovih za ostarele in bolnišnicah, za izboljšanje kvalitete zraka, zmanjšanje plesni in težav z vlago, zaščito pred prehladi in gripo, blaženje alergij, za čiščenje sinusov in krepitev imunskega sistema. Prav tako lahko z njimi odstranimo neprijetne vonjave, ki so jih povzročili hišni ljubljenčki.

Difuzor za aromaterapijo

Z razprševanjem eteričnih olj terapevtskega nivoja boste deležni številnih učinkov:

+ Razprševanje eteričnih olj je odličen način za sproščanje napetosti, odstranjevanje neprijetnih vonjav in ustvarjanje umirjenega ter harmoničnega vzdušja.

+ Eterična olja, ki jih razpršimo v prostoru, izboljšajo imunski sistem, ustvarijo občutek harmonije in dobro počutje.

+ Raziskave so pokazale, da lahko določena olja v prostoru zmanjšajo bakterije, glivice in plesen.

+ Eterična olja v prostoru sproščajo, nas osvobajajo napetosti, bistrijo misli in izboljšujejo koncentracijo, pozornost in umske sposobnosti.

+ Evropski znanstveniki so odkrili, da lahko eterična olja delujejo kot naravni kelatorji, ki vežejo kovine in kemikalije ter jih čistijo iz telesa.

Ultrazvočni difuzor

Difuzorji za aromaterapijo

Osvežilci zraka

Deli s prijatelji:

Ime:

Vaš e-mail: