Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bogmanag/public_html/esenca-zivljenja.si/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1231
Aromaterapija in eterična olja v zgodovini - Esenca Življenja

Aromaterapija

Uporaba eteričnih olj v zgodovini

Aromaterapija v zgodovini

Po raziskavah so eterična olja uporabljali že 4.500 let pred Kristusom. Stari Egipčani so prvi odkrili potencial dišav; dokazi pričajo, da so olja in aromatične snovi uporabljali za zdravljenje bolezni ter izvajanje obredov in verskih svečanosti v templjih in piramidah. Pri balzamiranju so uporabljali tri vrste eteričnih olj, ki so še danes pogosto v uporabi – cedrovo, mirino in olje kadilne bozvelije.

Kot pričajo staroegipčanski hieroglifi in kitajski rokopisi, so duhovniki in zdravniki uporabljali olja že tisoč let pred Kristusom. V Svetem pismu so eterična olja omenjena 188-krat, nekatera cenjena olja, kot so olje kadilne bozvelije, mirino, rožmarinovo, cimetovo in olje kitajskega cimetovca, so se uporabljala za maziljenje in zdravljenje bolnih. Tudi svetopisemski preroki so poznali vrednost eteričnih olj kot zaščite pred boleznimi.

Do ponovnega uvajanja eteričnih olj v sodobno medicine je začelo prihajati v poznem 19. in zgodnjem 20. stoletju. Od takrat se eterična olja tradicionalno uporabljajo za uničevanje škodljivih mikrobov kot tudi za uravnovešanje razpoloženja, dviganje življenjske moči in odpravljanje negativnih čustev.

Aromaterapija

Aromaterapija in eterična olja

Aromaterapija in eterična olja

Predstavitev eteričnih olj

Eterična olja so med najbolj znanimi koncentriranimi naravnimi izvlečki rastlin, ki sprožajo pomembne fiziološke in psihološke učinke. Eterična olja imenujemo tudi življenjska moč ali kri rastlin. Te hlapljive tekočine so shranjene v posebnih celicah, kanalčkih ali žleznih laskih, ki jih najdemo v koreninah, listih, lubju, steblih in cvetovih rastlin. Eterična olja varujejo rastline pred žuželkami in drugimi rastlinojedci, bakterijami, plesnimi, glivami in drugimi mikroorganizmi. Eterična olja so sposobna prodreti skozi celične membrane, se prenašati po krvi in tkivih, celice oskrbovati s kisikom in hranilnimi snovmi, pospeševati regeneracijo tkiv, stimulirati živce in povečevati energijsko frekvenco – zaradi tega so izjemno koristna za ljudi. Vsako olje vsebuje od 80 do 200 kemičnih sestavin, katerih natančna molekularna zgradba sproža številne blagodejne odzive v človeškem telesu. Eterična olja so zelo kompleksna, koncentrirana in učinkovita; že samo kapljica ali dve po lokalnem nanosu, imate lahko takojšen in opazen učinek, če gre za eterično olje terapevtskega nivoja.

Že samo dišava terapevtskega eteričnega olja lahko neposredno vpliva na vse, od vašega čustvenega stanja do trajanja življenjske dobe. Dišava lahko sproži instinktivno reakcijo zaradi načina, kako vonji vplivajo na prebujanje spominov. Ko dišavo vdihnete, milijoni vohalnih receptorskih celic v nosu zaznajo molekule, ki jih vsebuje, kar vzburi živčni sistem, ki pošlje sporočila limbičnemu delu možganov. V tem delu možganov se vsakih 28 dni zamenjajo vse živčne celice, ki jih je več sto milijonov! Obloge živčnih celic sprožajo električne impulse, ki se prenašajo do vohalnega bulbusa, ki jih posreduje v središče za okušanje (kjer se zaznava okus), amigdala (kjer so shranjeni čustveni spomini) in druge dele limbičnega sistema možganov, ki nadzirajo delovanje srca, krvni tlak, dihanje, spomin, stres in hormonsko ravnovesje. Vse to se zgodi v manj kot sekundi! Eden najbolj koristnih načinov uporabe eteričnih olj je lokalna uporaba, saj se lahko v nekaj minutah prenesejo po celem telesu.

»Odkrijte eterična olja terapevtskega nivoja™ podjetja Young Living ter izboljšajte vaše počutje in življenje!«

Aromaterapija

Kaj je aromaterapija?

Kako olja hitro vsrkamo v telo? Skozi vohalni živec, ki jih prevaja v epifizo, hipofizo in amigdalo. Med vdihavanjem eteričnega olja, ko prehaja skozi nosno votlino, ga najprej občutijo vohalni nevroni, ki ležijo točno med očmi, na vrhu sinusne votline. Molekule olja se v nekaj milisekundah prenesejo v središče možganov. Ugotovljeno je bilo, da vdihavanje eteričnih olj v srednji del možganov povzroča takojšnje izločanje protitelesc – endorfinov in živčnih prenašalcev. Zdaj vemo, da vdihavanje in lokalna uporaba eteričnih olj sproži neposreden odziv imunskega sistema, kakršnega ni mogoče dodeči z nobenimi drugimi snovmi. ~ Dr. Gary Young

Kaj je torej aromaterapija? Vem, da boste po pridobitvi in zavedanju resničnih informacij o aromaterapiji obogatili sebe, vaše življenje in vaše najdražje z uporabo in delitvijo Young Living eteričnih olj terapevtskega nivoja.

Pri aromaterapiji ne gre le za čudovite vonjave eteričnih olj, čeprav služijo za učinkovito obliko preobrazbe preko vohalnega sistema, ampak so eterična olja terapevtskega nivoja tudi namenjena za uživanje v prehrani, ker neposredno vplivajo na delovanje imunskega sistema. Ko se jih uporablja za masaže, pri nanašanju na določena mesta, nam ponovno vzpostavijo fizično, mentalno, čustveno in duhovno ravnovesje. Ta olja so tako učinkovita, zato je pomembno, da se jih uporablja z namero in namenom, kajti privlačite tisto, na kar ste osredotočeni (Zakon privlačnosti). Ko ste osredotočeni na višji namen, vas tudi namen eteričnih olj podpre ter učinkujejo močneje, ker se energiji namena združita in ojačita energijsko frekvenco privlačnosti.

Molekule eteričnih olj vibrirajo s frekvencami, ki se ujemajo s frekvencami človeških celic. Frekvenca je merljiva stopnja električne energije, ki ima konstantno vrednost med katerima koli točkama in jo ima vsako živo bitje. O povezavi med frekvenco in počutjem oz. boleznijo je bilo narejenih veliko raziskav in napisanih veliko knjig. Naj omenimo le nekaj izsledkov. Predelana/konzervirana hrana ima frekvenco 0 MHz, medtem ko frekvenca sveže pridelane hrane znaša do 15 MHz. Frekvenca svežih zelišč je 20 do 27 MHz. Frekvenca terapevtskih olj ima razpon od 52 do 320 MHz, kolikor je frekvenca eteričnega olja vrtnice terapevtskega nivoja. Za zdravo telo je značilna frekvenca 62 do 78 MHz, slabo počutje in bolezen pa nastopita, ko se frekvenca zniža na 58 MHz. Če je telo izven ravnovesja, lahko terapevtsko eterično olje pomaga celicam, da začnejo nihati z ustreznimi frekvencami, dvigne vibracijo celega telesa ter obnovi homeostazo vseh celičnih sistemov. Čustvi strahu in zaskrbljenosti, denimo, ustvarita kislo okolje, ki aktivira transkripcijski encim, ki prepiše čustvo na šablono RNK ter ga shrani v DNK. Od takrat naprej postane to čustvo prevladujoči dejavnik v našem življenju. Eterična olja terapevtskega nivoja spremenijo gensko strukturo, tako da preko amigdale in epifize obnovijo centralni živčni sistem ter omogočijo odpravo shranjene travme in negativnih čustev.

Gary Young je “mojster mešanic”; izdelal je čudovite in učinkovite, a hkrati nežne mešanice eteričnih olj, ki pomagajo pri odpravljanju čustvenih in duhovnih težav. Na voljo vam je tudi več navdihujočih kolekcij za aromaterapijo, od kolekcije »Everyday Oils« olja za vsak dan, »Feeling kit« Čustveni set« in kolekcije »Twelve Oils of Ancient Scripture« 12 olj iz svetega pisma, ki vsebuje vznemirljiva olja, omenjena v Svetem pismu.

»Če želite doživeti učinkovitost ter vidne rezultate, je potrebno ceniti pomen uporabe samo čistih eteričnih olj terapevtskega nivoja

V jedru poslanstva Young Living eteričnih olj je odgovornost za navdihovanje sprememb.

Young Living zajema iz zdravilne moči narave.

Young Living obstaja, ker naši izdelki učinkujejo.

Young Living je uspešen zaradi rešitev za boljše počutje brez neželenih učinkov.

Young Living uspeva, ker vas nagrajuje za najbolj normalno stvar na svetu: priporočanje.

Deli s prijatelji:

Ime:

Vaš e-mail: