Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bogmanag/public_html/esenca-zivljenja.si/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1231
Moka iz Enozrnice (Einkorn Flour) » Young Living prehranska dopolnila

Esencialna prehranska dopolnila

Moka iz Enozrnice,

Moka iz Enozrnice (Einkorn Flour)

Moka iz enozrnice - Prehranska dopolnila

Na kratko o izdelku

Enozrnica sodi med osnovna živila in je znana kot najstarejša vrsta pšenice, saj obstaja, odkar svet stoji. Zaradi svoje naravne genske kode in nizke vsebnosti glutena je enozrnica odlična izbira, saj je v primerjavi s sodobnimi vrstami pšenice veliko bolj primerna za človeško prehrano. Enozrnica ima 14 kromosomov, sodobne vrste pšenice pa kar 42.

Enozrnica je lažje prebavljiva, zato se hranljive snovi bolje absorbirajo. Young Living si prizadeva, da bi enozrnici povrnil njeno veljavo v svetu. Zaradi visoke hranljive vrednosti, nehibridnosti in nizke vsebnosti glutena je enozrnica v vaši shrambi nepogrešljiva.

 

Najpomembnejše koristi:

  • V enozrnici je več hranilnih snovi kot v sodobnih vrstah pšenice.
  • Višja vsebnost beljakovin, fosforja, kalija in vitamina B6.
  • Vsebuje dvakrat več vitamina A.

 

Uporaba:

Moka pšenice enozrnice je enostavna za uporabo in se lahko nadomesti v razmerju 1 : 1 z večnamenskimi ali drugimi pšeničnimi polnozrnatimi mokami. Vendar pa se je treba moki enozrnice najprej nekoliko privaditi. Sledite spodnjim napotkom, da bodo vaši običajni recepti kar najbolje uspeli.

  • V klasičnih receptih za mafine, palačinke, biskvit ali piškote lahko zmanjšate tekočino za kar 20 odstotkov.
  • V klasičnih receptih za biskvit lahko v testo dodate še eno jajce, da bo pecivo lahko in mehko. Poleg tega testo stepite manj kot ponavadi in pri manjši hitrosti.

Pri peki kruha prav tako sledite tem napotkom:

  • Enozrnica tekočino vpija počasneje kot običajna moka, zato je testo bolj vlažno in lepljivo.
  • Izognite se predolgemu gnetenju testa. Testo za kruh iz enozrnice potrebuje manj gnetenja kot testo iz drugih vrst moke.
  • Med vzhajanjem testa s pritiskom prsta preverite, ali se vdolbina ponovno izravna. Če testo preveč vzide, bo v pečici upadlo in nastala bo debela, trda skorja.

Moka iz Enozrnice

Deli s prijatelji:

Ime:

Vaš e-mail: