Mešanica eteričnih olj

Moč Možganov "Brain Power"

mešanica eteričnih olj moč možganov

Lastnosti:

Spodbudi globoko osredotočenost, telesno energijo pa usmeri v umsko energijo. Poveča tudi miselne sposobnosti in jasnost, medtem ko njena dolgotrajna uporaba upočasni proces staranja. Veliko olj v tej mešanici ima visoko vsebnost seskviterpenov, ki povečajo delovanje češarike, hipofize in hipotalamusa, s tem pa izločanje rastnega hormona in melatonina. Razgrajujejo tudi petrokemikalije, ki mašijo receptorje ter razkadijo “možgansko meglo”, ki jo ljudje izkusijo zaradi njihove izpostavljenosti sintetičnim petrokemikalijam v hrani, izdelkih za kožo in lase ter v zraku.

 

Mešanica Moč Možganov vsebuje sledeča eterična olja:

KADILNA BOSVELIJA “Frankincense” (Boswellia carteri) se na Bližnjem vzhodu smatra kot sveto mazilno olje in v verskih obredih uporablja že tisoče let. Spodbuja limbični sistem, poživlja um ter blaži stres in obup. Uporablja se ga tudi za odpravljanje depresije.

SANDALOVINA “Sandalwood” (Santalum album) ima visoko vsebnost seskviterpena, ki spodbuja delovanje češarike in limbičnega sistema v možganih, središča čustev in spomina. Običajno se uporablja pri jogi in meditaciji, lahko pa tudi odstrani negativne programe v celicah.

MELISA “Melissa” (Melissa officinalis) pomirja in uravnoveša čustva, vpliva na limbični sistem v možganih ali središče čustev in spominov. Odstrani čustvene ovire in utrdi pozitiven pogled na življenje. Od nekdaj jo uporabljajo za odpravljanje motenj z živci in bolezni srca.

ATLAŠKA CEDRA “Cedarwood” (Cedrus atlantica) ima visoko vsebnost seskviterpenov, ki spodbudijo delovanje limbičnega sistema v možganih, središča čustev in spominov. Spodbuja delovanje češarike, ki izloča melatonin, ter tako izboljša misli, zaznavne sposobnosti in spomin. Cedrovino uporabljamo, da se stabiliziramo in prizemljimo.

MODRA CIPRESA “Blue Cypress”(Callitris intratropica) okrepi krvni obtok in poveča dotok zraka v možgane, ter tako spodbudi delovanje amigdale, češarike, hipofize in hipotalamusa.

SIVKA “Lavender” (Lavandula angustifolia) sprošča ter pomaga odpraviti nespečnost, glavobol in nemir. Daje občutek dobrobiti ter sprosti in prizemlji. Raziskovalci na Univerzi v Miamiju so ugotovili, da vdihovanje olja sivke poveča beta valove v možganih, kar pomeni, da globoko sprošča. Zmanjša tudi depresijo in izboljša zaznavne sposobnosti (Diego et al., 1998). Raziskava iz leta 2001, ki so jo naredili na Univerzi Kyoiku v Osaki, je pokazala, da sivka zmanjša stres ter poveča umsko pripravljenost (Motomura et al., 2001).

SMILJ “Helichrysum” (Helichrysum italicum) poveča krvni obtok in zmanjša viskoznost krvi. Je antikoagulantski, uravnava holesterol, spodbudi delovanje jeter in zmanjšuje odlaganje plaka na stene žil. Pomaga tudi sprostiti občutek jeze in s tem omogoča, da pridobite pozornost in koncentracijo.

 

Deli s prijatelji:

Ime:

Vaš e-mail: