Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bogmanag/public_html/esenca-zivljenja.si/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1231
Slique - Young Living mešanica eteričnih olj » Esenca življenja

Slique – Young Living mešanica eteričnih olj

Slique - Young Living mešanica eteričnih olj

Za vitko telo

Slique eterično olje vsebuje močna eterična olja grenivke, mandarine, limone, zelene mete in ocotea z ekstraktom stevije. Olja združuje v edinstveno mešanico, ki pomaga pri uravnavanju oziroma doseganju želene telesne teže. Sestavine delujejo povezane, tako da pomagajo nadzorovati občutek lakote; še posebej, če ob tem uporabljate še Slique čaj in komplet Slique. Slique olje je pripravil D. Gary Young in ga testno preizkusil v Young Living Nova Vita centru v Ekvadorju. Prijetna kombinacija eteričnih olj grenivke, mandarine in limone daje olju aromo in deluje poživljajoče, medtem ko dodana zelena meta pomaga uravnavati prebavo. Eterično olje Ocotea, ki spominja na vonj cimeta (drevesni vrsti ocotea in cimet sta v sorodu) in se mu težko uprete, pomaga nadzorovati oziroma uravnavati občutek lakote. Stevija služi kot naravno sladilo, ki izboljšuje okus brez dodanih kalorij.

vitkost mešanica eteričnih olj

Olje citrusov:
dokazano pomaga pri hujšanju
pomaga pri detox-u oziroma pri očiščenju organizma
pospešuje presnovo
uravnava občutek lakote
ohranja zdrave celice
vsebuje limonin (ki zaustavlja aktivacijo rakavih celic)
dviga raven energije

Eterično olje zelene mete:
pomaga pri absorpciji hranil
pomaga odpirati dihalne poti in krvne žile
(s pospeševanjem presnove)
pomaga pri pospeševanju metabolizma (presnove)

Ocotea:
pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi in tako
preprečuje presežek nastajanja inzulina v telesu
(presežek insulin v telesu pogosto vodi do povečanja telesne mase).

Citrusi, predvsem grenivke, imajo dolgoleten ugled zaradi močnega učinka pri hujšanju in razstrupljanju telesa. Zanimivo je vedeti, da po fitokemični sestavi najbolje učinkujejo na kožo, zaradi česar so eterična olja učinkovita pri vseh programih hujšanja oziroma uravnavanja telesne teže ter tudi sicer ugodno vplivajo na zdravje.

Olja citrusov vsebujejo znatne količine fitokemične sestavine, imenovane limonin. Nekatera olja citrusov, na primer grenivka in mandarine (ki ju najdemo tudi v eteričnemu olju Slique), so sestavljena iz več kot 90 odstotkov limonina. Podatek je pomemben predvsem zato, ker je bil limonin v več kot 50 – tih državah sveta dokazan kot najboljši oglaševalec zdravja na svetu in sicer kot najmočnejši antioksidant, najmočnejši zaviralec staranja (anti – age) in najuspešnejši zaviralec tumorjev. Agrumi imajo največji učinek, če jih užijemo oralno. Tako alkalizirajo telo, povečajo odpornost in izboljšajo prebavo.

Zagotovo boste veseli podatka, da bo olje citrusov v eteričnem olju Slique še dodatno dvignilo raven SOD in zaščitilo zdrave celice oziroma antioksidativni mehanizem. Poleg tega se je izkazalo, da olja citrusov dodatno vplivajo tudi na zvišanje ravni glutationa v telesu – gre za zelo pomembno sestavino, ki ima številne povezane učinke na zdravje, vključno z razstrupljanjem telesa in povečevanjem celične energije.

Drugo zelo zaželeno fitohranilo iz olja citrusov je citral. Dosedanje raziskave kažejo, da lahko ta spojina telesu pomaga pri presnovi maščob in poveča raven energije v tistih celicah, kjer je primanjkuje.

Pomembna sestavina eteričnega olja Slique je tudi zelena meta. Podobno kot ostali člani družine ‘meta’ zelena meta pomaga pri absorbciji in kroženju hranil. Pomaga odpirati dihalne poti in krvne žile, saj aroma spodbuja presnovo in prebavo, deluje topično, in če jo uživamo oralno. V kolikor jo užijemo samo, je rahlo pekoča (vroča), blago pa deluje, če jo uživamo v kombinaciji z ostalimi olji v Slique olju. Olje zelene mete je znano po tem, da ima njena aroma močan učinek na odpiranje in sproščanje čustvenih blokad, te pa so pomemben sestavni del hujšanja. Olje zelene mete pomaga uravnavati tudi delovanje ščitnice in nadledvične žleze.

Poleg stevije – ki kot naravno sladilo daje prijeten okus in ne vpliva na nihanje sladkorja v krvi – je ocotea zadnja sestavina eteričnega olja Slique. Gre za enega najbolj zanimivih olj v ponudbi, bližnjega sorodnika cimeta in, podobno kot cimet, tudi ta uravnava sladkor v krvi ter tako uravnava občutek lakote ter ugodno vpliva na razpoloženje. Po dokazani raziskavi D. Gary Younga eterično olje ocotea tudi v resnici uravnava nivo inzulina v telesu. V študijo je bilo vključenih kar 53 bolnikov s sladkorno boleznijo, odvisnih od inzulina. V času raziskave so bolniki uživali ocoteo in po šestih mesecih jim ni bilo več treba uživati inzulina. Ocotea je močan regulator inzulina. Kot regulator bo zagotovo pripomogel pri odpravi težav s prekomerno težo in v primeru, da telo proizvaja preveč inzulina.

D. Gary Young je med drugim ugotovil, da ima ocotea ugoden učinek pri bolnikih s hipertenzijo, saj znižuje visok krvni tlak.

Vse sestavine v eteričnem olju Slique povezane učinkujejo pri osebah, ki si prizadevajo shujšati in ohraniti telesno težo.

Prevedla: Barbara Černe

Deli s prijatelji:

Ime:

Vaš e-mail: